AGENDA

Hieronder vindt u een overzicht van de optredens van de Laurenscantorij. Voor concerten van het Laurens Collegium Rotterdam, ga naar www.laurenscollegiumrotterdam.nl.

Voor concerten van het Rotterdam Symphony Chorus, ga naar www.roscho.nl.

Leiden, Lob und Liebe
26 juni 2015

SPOHR / Drei Psalmen, Op. 85
WOLF / Sechs geistliche Lieder
MAHLER / Ich bin der Welt abhanden gekommen
BRAHMS / Neue Liebeslieder, Op. 65

Een programma met twee gezichten, maar met één bakermat: de Duits-Oostenrijkse romantiek. 

Voor de pauze komen vooral “Lob und Leiden” aan bod. Van Louis Spohr worden de Drei Psalmen op. 85 uitgevoerd. Ze zijn gezet voor dubbelkoor en solistenkwartet en tonen absoluut verwantschap met Mendelssohns bekende motetten. Dat de psalmen van Spohr veel minder bekend zijn, is onterecht. Oordeelt u zelf! De Sechs geistliche Lieder van Hugo Wolf ontstonden in 1881, een tijd waarin Wolf leed aan depressiviteit. Deze gemoedstoestand speelde ongetwijfeld een rol bij het componeren van deze liederen. De hartstocht en intensiteit zijn overrompelend en maken dat we deze werken mogen rekenen tot het beste dat de romantische koorliteratuur te bieden heeft. Rond 1901 toonzette Gustav Mahler vijf liederen van de Duitse dichter Friedrich Rückert (1788-1866). Clytus Gottwald (1925) arrangeerde dit lied voor 16-stemmig koor en deed dit op voortreffelijke wijze. 

Na de pauze geven we ons helemaal over aan de “Liebe”. Van Johannes Brahms voeren we de onvolprezen Neue Liebeslieder op. 65 uit voor koor, soli en piano quatre-mains. Met deze meeslepende muziek en heerlijke romantische teksten storten wij ons met overgave in de zomer.

Laurenscantorij
Wiecher Mandemaker - dirigent
Annette Rogers en Andrew Clark - piano quatre-mains


Bestel direct kaarten:

Normaal tarief
à €15,00
t/m 14 jaar
à €6,00
Rdampas/65+
à €13,50

WINKELWAGEN
Leeg
NIEUWSBRIEF
Meld u aan voor de nieuwsbrief.

TEKSTGROOTTE